Muzakmes

Fabrikanten van mp3-spelers wringen zich in de vreemdste bochten om de aandacht van de consument te trekken. Zo ook Victorinox. De fabrikant van het wereldberoemde Zwitserse legermes heeft een digitale mp3-speler op de markt gebracht, de S-beat, met radio en voice-recorder.

Zwitsers gereedschap met mp3

Om het apparaat zit een stalen ombouw, waaruit een zakmesje, vijl en schaartje geklapt kunnen worden. Alle mp3-functies zijn via een klein knopje midden in het display te bedienen. Dat knopje is zo klein, dat de gebruiker vaak een functie overslaat. Gelukkig heeft de ontwerper er een afstandsbediening in de vorm van de Zwitserse vlag bijgeleverd.

De accu van de S-beat laadt op via een usb-poort, maar er is geen adapter bijgeleverd om de speler via het lichtnet op te laden. Lastig als je op vakantie gaat zonder laptop of pc. De prijs van de S-beat met 1 Gb (240 nummers) is 210 euro, de 2 Gb-versie is 100 euro duurder.