Lantaren/Venster naar Kop van Zuid in Rotterdam

ROTTERDAM, 28 MAART. Het Rotterdamse Theater Lantaren/Venster gaat definitief naar de Wilhelminapier op de Kop van Zuid. Volgens zakelijk directeur Geert ter Steeg zal het begin 2009 zijn intrek nemen in een nieuw theater in de plint van een woontoren van Alvaro Siza. Met dit deel van het nieuwe gebouw is een investering gemoeid van rond de 15 miljoen euro. Lantaren/Venster wil daarnaast samen met andere instellingen zijn huidige gebouw in de Gouvernestraat exploiteren als een centrum voor hedendaagse muziek. In het nieuwe theater zal Lantaren/Venster over 7 in plaats van de huidige 6 zalen beschikken, en het aantal stoelen neemt toe van 600 naar 950. Op de Kop van Zuid staat al het nieuwe Luxor Theater en het pakhuis Las Palmas wordt verbouwd voor het Nederlands Foto Instituut. In de plinten van de woontorens tussen Luxor en Hotel New York komen publieksfuncties en horeca.