Correcties & Aanvullingen

Eurotop

In het bericht EU-landen: hulp bij tekort aan energie (24 maart, pagina 1) staat dat de Eurotop werd beheerst door de kwestie van het herlevend protectionisme. Het gaat echter om de gesprekken in de aanloop naar de top die hierdoor werden beheerst. Tijdens de top zelf zagen de regeringsleiders er vanaf het punt aan de orde te stellen.

Kunst van de Week

In de rubriek Kunst van de Week (25 maart, pagina 7) zijn de foto's van Hersenschimmen en Komrij's Kakafonie verwisseld. Bij het toneelstuk Hersenschimmen ontbreekt de waardering (5 ballen).

Pleinen

In de bijlage Thema Stedentrips (25 maart) is de verkeerde oppervlakte van het Wilhelminaplein in Leeuwarden genoemd (pagina 7). Het is niet 1.600 m² maar 6.000 m² groot.

De bebouwing van Regentstreet aan de noordwestkant van Piccadilly Circus (pagina 4) is niet van de architect John Nash maar van architect Reginald Blomfield. Blomfield verving het oorspronkelijke ontwerp van Nash in 1923.

Bij het Piazza del Duomo in Spoleto (pagina 20) staat de verkeerde foto. De juiste foto staat hierboven.

Man/vrouw

In het artikel Een man is soms een vrouw (24 maart, pagina 7) staat dat de verslaggever prof.dr. C. de Ruiter aanhaalde alsof zij een man is. De fout is niet gemaakt door de verslaggever, maar in de eindredactie van het artikel.

Waterbedrijven

In het bericht Rekening water kan 66 euro omlaag (24 maart, pagina 9) staat dat uit een studie van de onderzoekers E. Dijkgraaf en M. Varkevisser van de Erasmus Universiteit blijkt dat 17,6 procent van de drinkwaterbedrijven doelmatiger kan werken. Hier had moeten staan dat uit hun onderzoek blijkt dat onderlinge vergelijking (benchmarking) tussen de waterbedrijven over de periode 1997-2004 leidde tot een efficiëntieverbetering van 17,6 procent.

Duitsland

In de inzetjes bij Regionale Duitse verkiezingen verstevigen basis grote coalitie (27 maart, pagina 5) staan verkeerde bevolkingsaantallen. De goede zijn voor Baden-Württemberg 7,3 miljoen, Rijnland-Palts 3 miljoen en Saksen-Anhalt 2,1 miljoen inwoners.

Lucent-Alcatel

In het kadertje Lucent en Alcatel hebben al vijf jaar fusieplannen (27 maart, pagina 10) staat dat analisten menen dat Lucent Alcatel overneemt. Er had moeten staan: Alcatel neemt volgens analisten Lucent over.

Schaatsrecord

In de rubriek Nader bekeken (27 maart, pagina 17) staat dat schaatsster Cindy Klassen met een recordtijd van 1.13,36 bijna een halve seconde sneller was dan de Amerikaanse Chris Witty (1,13,46). Witty reed 1.13,83.

Lankhorst

In het bericht Oud-topambtenaar wordt nieuwe baas van Gasunie T&S (27 maart, pagina 10) staat ten onrechte dat voormalig directeur-generaal Energie van het ministerie van Economische Zaken Lankhorst vorig jaar botste met minister Brinkhorst over de splitsing van de energiebedrijven. Lankhorst geldt binnen het ministerie van Economische Zaken als de architect van het splitsingsbeleid, waarover hij met de energiebedrijven heeft onderhandeld zonder tot een politiek bevredigende oplossing te komen.