Alle Formule 1-teams schrijven zich in voor periode 2008-2012

Rotterdam. De Formule 1-teams Renault, BMW Sauber, McLaren-Mercedes, Honda en Toyota hebben de Internationale Automobielfederatie FIA per brief laten weten dat ze ook in de periode 2008-2012 willen deelnemen aan de Grote Prijzen. De vijf teams, verzameld in de Grand Prix Manufacturers Association, dreigen er al enkele jaren mee om na 2008 uit de populairste autosportdiscipline te stappen en een rivaliserend kampioenschap te beginnen. Ze eisen een ruimer deel van de omzet van de F1 en meer financiële transparantie. Vorige week kregen de teams tot 31 maart de tijd om te beslissen of ze de F1 trouw blijven. Anders zouden ze worden uitgesloten van de gesprekken over het nieuwe reglement. De aanmelding voor de periode 2008-2012 betekent volgens een woordvoerder niet dat het plan voor een rivaliserend kampioenschap volledig is opgeborgen. De zes andere teams, waaronder Ferrari, hadden al eerder beslist om ook na 2008 verder te gaan in de Formule 1.