Albers beoogd opvolger Bolhuis bij hockeybond

Rotterdam, 28 maart. Het bestuur van de Nederlandse hockeybond (KNHB) draagt Jan Albers eind juni bij de algemene vergadering voor als kandidaat-voorzitter. De oud-international uit Veldhoven (zes caps) is per 1 november de beoogde opvolger van André Bolhuis, onder wiens leiding de inmiddels vijfde sportbond van Nederland de afgelopen zeven jaar een forse groei doormaakte: van 128.000 naar 184.923 leden. Albers (54) werkte jarenlang in het buitenland, voor Philips Electronics en het Duitse GEA, waar hij vier jaar lid was van de raad van bestuur. In juni nam hij binnen het bondsbestuur al de portefeuille tophockey over van Koos Formsma, de nieuwe voorzitter van voetbalclub SC Heerenveen. Albers, lid van de nationale ploeg die als vierde eindigde bij de Olympische Spelen van 1976, was de afgelopen twee jaar manager van de Nederlandse vrouwenselectie. Oud-international Ties Kruize (53) neemt Albers` taken over als portefeuillehouder tophockey.