www.nrc.nl

Prince. De nieuwe weekkrant op de scholierensite opent met de zanger Prince (foto), die dertig jaar na zijn debuut een nieuw album heeft uitgebracht. Nog steeds is dat wereldnieuws. Recensent Saul van Stapele vat zijn mening over '3121' samen in een schets van de vijf gezichten van Prince: de doe-het-zelver (hij is producent, componist, arrangeur en bespeelt bijna alle instrumenten zelf), de vrijheidsstrijder (hij beheert zijn eigen rechten), de vrouwenversierder (de nieuwe nummers klinken net zo hitsig en verleidelijk als zijn oudere werk, ook al is hij inmiddels monogaam en Jehova Getuige), de diva (hij doet vaak 'een veetje raar' maar dat mag hij) en de muzikant (een onwaarschijnlijk getalenteerd genie dat de wereld ook bijna dertig jaar na zijn debuut nog steeds kan laten dansen van geluk).

Prince Musician Prince performs at the Brit Awards in London Wednesday Feb. 15, 2006. The awards given annually are the most prestigious awards in the British music industry. (AP Photo/ Kirsty Wigglesworth) Associated Press

Verder in de weekkrant:

Hoogopgeleide vrouwen moeten meer uren maken om de economie draaiende te houden

Veel politici en ambtenaren hebben een 'vriend' die hun vertelt wat in de samenleving omgaat

Gouden tijden voor huiswerkbegeleiders.

De film 'The New World' (foto) is gebaseerd op de Pocahonthas-mythe, maar heeft weinig 'gedisneyficeerds'

'Naïef. Super' van Erlend Loe gekozen tot beste Europese roman voor jongeren

Vrouwen hebben het binnen de machowereld van de marine niet gemakkelijk

Waarom het gevaarlijke vogelgriepvirus toch weinig menselijke slachtoffers maakt

Economische groei in de ontwikkelingslanden leidt tot meer kinderarbeid.

Columniste Janneke Wijkmans laat haar colleges voor wat ze zijn. Ze heeft lentekriebels.