Vrijwillig in het leger in Venezuela

Een Venezolaanse man legt zijn half-automatische geweer aan tijdens een basistraining van het leger in het Guaicaipuro Fort, veertig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Caracas. Zaterdag namen zeshonderd burgers vrijwillig deel aan de vierde training van de in totaal twintig trainingen van de Guardia Territorial. De mannen ontvangen een gratis lunch en 7,45 dollar voor hun deelname. De Guardia Territorial is een van de zes afdelingen die in september 2005 werd opgericht door het nationale leger.

De afgelopen maanden is het leger een intensieve wervingscampagne begonnen. De Venezolaanse kolonel Herrera Jimenez, verantwoordelijk voor rekrutering, liet vorige maand weten dat zich recentelijk anderhalf miljoen Venezolanen hebben ingeschreven als reservist. Zij staan klaar om een eventuele burgeroorlog uit te vechten.