Vrijwillig in het leger in Venezuela

Een Venezolaanse man legt zijn half-automatische geweer aan tijdens een basistraining van het leger in het Guaicaipuro Fort, veertig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Caracas. Zaterdag namen zeshonderd burgers vrijwillig deel aan de vierde training van de in totaal twintig trainingen van de Guardia Territorial. De mannen ontvangen een gratis lunch en 7,45 dollar voor hun deelname. De Guardia Territorial is een van de zes afdelingen die in september 2005 werd opgericht door het nationale leger.

A civilian aims his 7,62mm FAL assault rifle 24 March, 2006 during a basic military course in the Guacaipuro Fort, 40 km south from Caracas. The 600 civilian volunteers to the new Venezuela's Territorial Guard (GT), created by the September 2005 National Army Force (FAN) law, took part on Saturday in the fourth out of 20 basic training sessions for each of which the soldiers-to-be get a free lunch and a USD 7,45 pay. AFP PHOTO/Juan BARRETO Basistraining Leger in buurt van caracas AFP

De afgelopen maanden is het leger een intensieve wervingscampagne begonnen. De Venezolaanse kolonel Herrera Jimenez, verantwoordelijk voor rekrutering, liet vorige maand weten dat zich recentelijk anderhalf miljoen Venezolanen hebben ingeschreven als reservist. Zij staan klaar om een eventuele burgeroorlog uit te vechten.