Van Nistelrooy opnieuw invaller bij Man United

Opnieuw heeft Ruud van Nistelrooy bij Manchester United genoegen moeten nemen met een rol als reserve. In de wedstrijd tegen Birmingham City mocht de Nederlandse aanvaller gisteren in de 73ste minuut invallen, voor de Fransman Louis Saha. United won met 3-0, door doelpunten van Ryan Giggs (2x) en Wayne Rooney.

De supporters op Old Trafford staan duidelijk achter international van Oranje. Toen Van Nistelrooy uit de dug-out werd gestuurd voor zijn warming-up, werd hij luid toegezongen. Datzelfde tafereel herhaalde zich toen de spits inviel.

In het kwartier dat hij speelde, toonde Van Nistelrooy zich bijzonder gretig. Eén keer vlagde de grensrechter de oud-PSV'er terug voor buitenspel. Even later maakte Rooney het derde doelpunt voor de thuisclub. Die treffer was voor de statistieken. Al na een kwartier was de spanning uit de wedstrijd verdwenen. Na twee minuten opende Giggs de score. Tien minuten later scoorde hij weer, na knap aangeven van Rooney.

Manchester United verstevigde door de overwinning de tweede plaats in de Premier League. De ploeg van manager Alex Ferguson heeft 66 punten, twaalf minder dan koploper Chelsea. Manchester heeft twee punten meer (en twee wedstrijden minder gespeeld) dan nummer drie Liverpool, dat zaterdagmiddag op Anfield Road de derby tegen Everton met 3-1 won. Dat gebeurde grotendeels met tien man. Sterspeler Steven Gerrard kreeg na ruim een kwartier twee gele kaarten binnen een minuut. In de slotfase stonden beide ploegen weer met evenveel spelers tegenover elkaar toen toen Evertons Nederlandse invaller Andy van der Meyde ook rood kreeg, voor een elleboogstoot.

Koploper Chelsea won zonder zich druk te maken met 2-0 van Manchester City, ernstig gehandicapt door het blessureleed van onder anderen Georgios Samaras. Didier Drogba besliste het duel al voor rust met twee doelpunten. Het tweede doelpunt was een zuivere handsbal van de international uit Ivoorkust. De scheidsrechter en de grensrechter zagen niet hoe hij de bal met zijn arm beroerde. City werd helemaal kansloos toen Sylvain Distin in de 45ste minuut zijn tweede gele kaart kreeg.

Jerrel Hasselbaink eiste gisteren een hoofdrol voor zich op bij Middlesbrough. In het met 4-3 gewonnen duel tegen Bolton Wanderers scoorde de Nederlander twee keer. Een doelpunt viel uit een strafschop. Middlesbrough is nu uit de degradatiezone. Het duel Portsmouth-Arsenal werd zaterdag afgelast wegens wateroverlast op het veld.