Van Nistelrooy blijft invaller bij United

Ruud van Nistelrooy heeft bij Manchester United opnieuw genoegen moeten nemen met een rol als reserve. In de wedstrijd tegen Birmingham City mocht hij zaterdag, luid toegejuicht door het publiek, na 73 minuten invallen voor de Franse spits Louis Saha.

United won met 3-0, maar Van Nistelrooy scoorde niet. De doelpunten werden gemaakt door Ryan Giggs (2x) en Wayne Rooney. De supporters op Old Trafford staan duidelijk achter de Nederlandse international. Al toen Van Nistelrooy uit de dug-out werd gestuurd voor zijn warming-up, werd hij luid toegezongen.

In het kwartier dat hij speelde, toonde Van Nistelrooy zich zeer gretig. Eén keer vlagde de grensrechter hem terug wegens buitenspel. Manchester United houdt twee punten voorsprong op Liverpool, dat op Anfield Road de stadsderby tegen Everton met 3-1 won. Liverpool speelde het grootste deel van de wedstrijd met tien man. Sterspeler Steven Gerrard kreeg na ruim een kwartier spelen twee gele kaarten in een minuut. In de slotfase stonden beide ploegen weer met evenveel spelers tegenover elkaar toen Andy van der Meyde van Everton ook rood kreeg wegens een elleboogstoot.

Koploper Chelsea won zonder zich druk te maken met 2-0 van Manchester City. Didier Drogba besliste het duel al voor rust met twee doelpunten. Aan het tweede doelpunt ging een zuivere handsbal van Drogba vooraf.

Jimmy Hasselbaink eiste met twee doelpunten een hoofdrol op bij Middlesbrough, dat met 4-3 won van Bolton Wanderers en uit de degradatiezone klom.

In het weekeinde promoveerde Reading voor het eerst in de 135-jarige geschiedenis van de club naar de hoogste divisie in Engeland. Sheffield United is de belangrijkste andere gegadigde voor rechtstreekse promotie naar de Premier League.

In Duitsland maakte spits Roy Makaay van Bayern München weer eens een doelpunt. Makaay begon zaterdag in de basis bij MSV Duisburg en beloonde het vertrouwen van zijn coach Felix Magath met een treffer en een assist. Bayern won met 3-1.

Bayern liep drie punten uit op Hamburger SV, dat met Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Khalid Boulahrouz voor eigen publiek met 4-2 verloor van Borussia Dortmund. Oud-Feyenoorder Ebi Smolarek opende de score namens de ploeg van Bert van Marwijk. Het was zijn dertiende competitiedoelpunt. Smolarek scoorde dit seizoen net zo vaak als Makaay.

Rick Hoogendorp maakte zijn eerste doelpunt in de Bundesliga. Zijn club Wolfsburg hield Schalke 04 op een gelijkspel (2-2). De oud-aanvaller van RKC was een van de uitblinkers bij Wolfsburg. Tommie van der Leegte werd halverwege de eerste helft gewisseld. Kevin Hofland ontbrak.

In Spanje profiteerde Real Madrid volop van de misstappen van de concurrentie. De Madrilenen nestelden zich stevig op de tweede plaats na een 4-0 zege op Deportivo la Coruña.

Real verkleinde de achterstand op Barcelona tot elf punten. Bij rust was het al 2-0 door een eigen doelpunt van Héctor en een goal van Ronaldo. Ver in de tweede helft voerden Ramos en Baptista de score verder op.

Op de ranglijst van de Primera Division is het verschil tussen Malaga en Barcelona maar liefst 45 punten, maar zaterdagavond was het in de onderlinge confrontatie niet te merken. Het duel tussen de nummer laatst en de koploper eindigde in 0-0.

Bij Barcelona ontbraken onder anderen Ronaldinho en Deco, met het oog op de komende Europese confrontatie met Benfica. Mark van Bommel mocht wel weer beginnen en de negentig minuten volmaken.