Televisie Film van de dag

Running Scared. De 'buddy-film' kent een ijzersterke, vaste formule. Twee mensen met tegenovergestelde karakters worden gedwongen samen te werken en leren met veel gescheld elkaar waarderen. De botsing van hun karakters staat garant voor flink wat verbale humor en talrijke komische situaties. Er wordt nog een verhaaltje bij verzonnen dat vooral obstakels moet opwerpen voor hun beginnende vriendschap. In Running Scared bestaat het duo uit Gregory Hines en Billy Crystel, die als politieagenten de straten van Chicago vrij moeten houden van gevaarlijke drugsdealers. Running Scared is het filmdebuut van Billy Crystel, de komiek die naam maakte in de satirische televisieshow Saturday Night Live. De scènes waarin hij en Hines samen grappen en grollen, zijn de beste van de film, die werd geregisseerd door oud-cameraman Hyams, zelf lange tijd woonachtig in Chicago. (Peter Hyams, 1986, VS), BBC 1, 0.45-2.35u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg