Russische vleesjongen Igor is heel erg ongelukkig

Tragisch is het leven van Igor, een arme Russische vleesbezorger. Hij verlangt naar de mooie Anouschka, maar ze is te rijk voor hem.

Stella: Igor

Aan ellende dus geen gebrek in Igor, de imposante jeugdvoorstelling voor de grote zaal van theatergezelschap Stella en het Residentie Orkest. Naast Igor zitten twaalf muzikanten en ze spelen Stravinsky in combinatie met composities van Bob Zimmerman. Het geeft een voortdurende dreiging en dynamiek aan de teksten. Bovendien verdiept de muziek de filmprojecties die op de decorstukken te zien zijn.

Igor is in zijn meest extatische momenten indrukwekkend. Dan vallen spel en beeld samen met het ensemble dat ingespannen en geconcentreerd klinkt. Maar het is moeilijk om van personages te gaan houden die de hele tijd alleen maar ongelukkig zijn. Iets meer ruimte voor een glimlach, voor een grapje misschien zou het verstikkende Russische sprookje goed doen. Imposant is Igor in ambitie en opzet. Maar de emotie van de muziek reikt verder dan het spel van de acteurs.

Jowi Schmitz

Jeugdtheater

Stella: Igor

Vanaf 10 jaar. Tournee t/m 16 april. Inl. (070) 330 70 70 of www.stella.nl ***

    • Jowi Schmitz