Radio Voorkeur

Kunststof. Gesprek met acteur Joop Keesmaat over zijn rol in het toneelstuk Hersenschimmen naar de roman van J. Bernlef. Hij sluit met deze rol een lange en bewogen toneelcarrière af. De afgelopen zeventien jaar was hij een van de gezichten van het RO-theater en deed hij onder andere de voorstellingen Proust en Macbeth. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. O.a. Bastiaan Bommeljé, redacteur van Hollands Maandblad, over de jubileumeditie van het indertijd door K.L. Poll opgerichte literaire tijdschrift. 747AM, 20.02-23.00u.

Mezzo. Gesprek met jazz saxofonist Yuri Honing. Aanleiding is zijn samenwerking met het Metropole Orkest en dirigent/arrangeur Vince Mendoza, dat resulteerde in de cd Symphonic en een concert op 7 april in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ. Radio 4, 23.00-24.00u.

Casa Luna. Oud-politicus Hans Kombrink deed vandaag mee aan een debat over 'leiderschap', met onder andere Hans Wiegel. Een gesprek met hem over leiderschap in de politiek, vroeger en nu, en zijn liefde voor kunst. Radio 1, 0.04-0.45u.