Protest in LA tegen anti-illegalenwet

Los Angeles. In de Amerikaanse stad Los Angeles zijn zaterdag een half miljoen hispanics de straat opgegaan om te protesteren tegen strengere immigratiewetgeving. Ook in Denver en Phoenix demonstreerden dit weekeinde tienduizenden Spaanstalige Amerikanen. Zij richtten zich tegen een wetsvoorstel waaronder illegaal in de VS verblijvende arbeiders veel strenger bestraft zouden worden. Het Huis van Afgevaardigden heeft dit wetsvoorstel goedgekeurd; dinsdag stemt de Senaat erover. De senatoren zullen zich ook uitspreken over het voornemen om langs de gehele zuidgrens van de VS een afscheiding te bouwen. Deze zou de ongecontroleeerde migratie vanuit Latijns-Amerika moeten stoppen. De Amerikaanse president George W. Bush heeft voorgesteld de illegale immigranten onder een speciale gastarbeidersregeling te laten vallen. Veel leden van zijn eigen Republikeinse partij staan echter een strenger beleid voor.