Ontspannen Roué Verveer geeft de schuld aan God

'Het is gewoon de schuld van God', zegt Roué Verveer over de angstige sfeer die tegenwoordig in dit land heerst. '2.000 jaar geleden voor het laatst iets van je laten horen, en dan verwachten dat wij het nog steeds goed doen.' Zo schept hij de ontspannen sfeer die zijn optreden kenmerkt . Twee jaar geleden speelde de uit Suriname afkomstige Verveer zijn eerste solo, als een stand-upcomedian die veel vrolijkheid verwekte met gewiekste wendingen en gave grappen. Nu zet hij die lijn voort in M.A.W. (Met andere woorden), zijn tweede programma waarin hij aan scherpte heeft gewonnen.

Roué Verveer

Over zijn afkomst zegt hij dat de media altijd een verkeerd beeld van Surinamers geven: 'Hebben ze tien negers, pikken ze er net die ene uit die nooit van zijn leven vreemd is gegaan. Alsof we allemaal zo zijn.' Raak schetst hij de huidige sfeer van terroristendreiging en moslimangst: 'Ik heb niks tegen Marokkanen. Mijn beste vriend, die praat wel 's met ze.'

Een van zijn belangrijkste kwaliteiten is zijn levendige fantasie. Hij vuurt zijn grappen ogenschijnlijk uit de losse pols af, alsof hij ze ter plekke verzint. Alert en betrokken reageert hij op wat er in de buitenwereld gaande is. En ook actueel, al was het maar door vast te stellen dat een negerzoen heel wat meer indruk maakt dan een zoen zonder meer.

Henk van Gelder

CABARET

Roué Verveer

Tournee t/m 8 juni. Inl. 020-626 03 50 of www.grunfeld.nl ****

    • Henk van Gelder