Nieuw kabinet voor Nederlandse Antillen

Willemstad. De Nederlandse Antillen hebben een nieuwe regering. Gouverneur Frits Goedgedrag van de Nederlandse Antillen installeerde zondag het kabinet De Jongh-Elhage in regeringscentrum Fort Amsterdam op Curaçao. De nieuwe regering, waarin partijen van alle Antilliaanse eilanden zijn vertegenwoordigd, steunt op 16 van de 22 zetels in het Antilliaanse parlement, ofwel de Staten. Het kabinet heeft de signatuur van Partido Antia Restrukturá (PAR), de partij van de nieuwe premier, Emily de Jongh-Elhage, en haar voorganger Etienne Ys. PAR won eind januari overtuigend de Antilliaanse parlementsverkiezingen. Ook de sociaal-democratische partij MAN en volkspartij PNP maken deel uit van de coalitie. Frente Obrero Liberashon (FOL), de partij van Anthony Godett, neemt plaats in de oppositiebanken. De nieuwe regering gaat zich onder andere inzetten voor armoede- en criminaliteitsbestrijding.