Menzo geniet van toetje met AGOVV

AGOVV heeft de periodetitel gewonnen in de eerste divisie. 'Een toetje', aldus coach Menzo.

Voor het eerst sinds de terugkeer in het betaald voetbal in 2003 heeft AGOVV Apeldoorn een prijs gewonnen. De ploeg van trainer Stanley Menzo, die ook keeperstrainer is bij het Nederlands elftal, won op eigen veld met 2-1 van Go Ahead Eagles en veroverde zo de zesde en laatste periodetitel in de eerste divisie. De Uruguayaanse aanvaller Gonzalo Garcia-Garcia nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Hoe is de titel tot stand gekomen?

Stanley Menzo: 'Met hard werken en met een beetje geluk. Hoe het de laatste twee jaar is verlopen binnen de club weet ik niet, maar AGOVV werd twee keer tiende. Eindigen op die positie vind ik al een behoorlijke prestatie. Maar de club is ambitieus. We zijn een paar jaar verder en willen een stapje hoger. AGOVV heeft goede voetballers, maar met alleen voetballen kom je er niet. Het beetje extra zit overal in de club, denk ik. Dit is een jonge groep die graag wil en die combinatie leidt tot pieken en dalen. Als team hebben ze nu een piek en in zes wedstrijden een knappe prestatie neergezet door achttien punten te halen.'

Hoe werd het eerste profsucces ontvangen in Apeldoorn?

'Het was gisteren erg gezellig op Berg en Bos. We hebben het gevierd zoals het hoort. Het voelt alsof je een prijs gewonnen hebt en eigenlijk is dat ook zo. Vooraf had ik wel gehoopt op een periodetitel. Ik wilde het seizoen zo doorkomen dat we op een goede plaats in de competitie zouden eindigen en het liefst met goed voetbal. Maar je weet ook dat je met een kortere reeks goede wedstrijden een periodetitel kunt winnen.'

Met welke instelling gaat u de nacompetitie in?

'We hebben niks te verliezen en moeten vooral genieten van dit toetje. Waarom zou een stunt niet mogelijk zijn? Normaal gesproken hadden wij nooit zo ver kunnen komen. Het is niet logisch dat AGOVV een periodetitel pakt tussen ploegen die meer kwaliteiten hebben dan wij. Toch gebeurt het. Je rekent nergens op, maar voetbal is vreemd. In elke wedstrijd, ook gisteren, belanden ballen op de paal die net wel of niet in het doel eindigen. Die momenten kunnen beslissend zijn in play-offs.'