Krajicek kansloos onderuit in Miami

Michaëlla Krajicek is vannacht in de derde ronde van het tennistoernooi van Key Biscayne in Miami kansloos uitgeschakeld door Jelena Dementjeva. De Russin, nummer acht op de wereldranglijst, gunde Krajicek slechts één game. Na 55 minuten was het 6-0, 6-1.

Krajicek slaagde er geen enkele keer in haar servicegame te winnen. Ze brak de opslag van Dementjeva één keer.

Behalve Dementjeva doen ook de andere Russinnen het goed op het toernooi in Miami, dat bekendstaat als het 'vijfde grandslam'. Dementjeva wordt in de achtste finales vergezeld door maar liefst zeven landgenotes. De hoogst genoteerde, Maria Sjarapova, bereikte de vierde ronde ten koste van de Italiaanse Maria Elena Camerin: 6-2, 7-6.

Svetlana Koeznetsova was verantwoordelijk voor de uitschakeling van de Zwitserse Martina Hingis. Koeznetsova verloor de eerste set, won de tweede en werkte in de tiebreak van de derde set een wedstrijdpunt weg. Vervolgens trok Koeznetsova de partij met 11-9 naar zich toe.

Hingis betwistte het laatste punt, maar het elektronische systeem 'Hawk-Eye', dat in Miami voor het eerst wordt gebruikt, was onverbiddelijk. Binnen enkele tellen werd haar ongelijk aangetoond. Hawk-Eye is een systeem dat met behulp van acht camera's de snelheid en de richting van de bal registreert. De camera's zijn gekoppeld aan een computer die de beelden omzet in animaties.

Spelers mogen tijdens het toernooi in Miami twee keer per set en nog één keer in een tiebreak een beroep doen op Hawk-Eye als zij vermoeden dat de scheidsrechter een verkeerde beslissing heeft genomen.

In het mannentoernooi vloog de verrassende finalist van de Australian Open, de Cyprioot Marcos Baghdatis, eruit. De Rus Nikolai Davidenko was te sterk: 2-6, 6-2, 7-5.