buitenlands voetbal

Met Van Bommel in de basis maar zonder Ronaldinho en Deco kwam koploper Barcelona tegen het als laatste geklasseerde Malaga niet verder dan 0-0. Osasuna verloor terrein door een 1-0 nederlaag bij Bilbao.

Engeland

Reading promoveerde voor het eerst in zijn 135-jarig bestaan naar de Premiership. De promotie van de club van Steve Coppell werd zaterdag een feit door het gelijkspel (1-1) bij Leicester City.

Frankrijk

Lyon bleef in de aanloop naar de ontmoeting met AC Milan in de Champions League op 1-1 steken tegen het laaggeklasseerde Toulouse. De Noorse spits Carew redde vlak na rust een punt voor de Europese bedwinger van PSV.

Italië

Internazionale leed zijn zesde nederlaag van het seizoen, bij Parma (1-0). Daardoor moest de nummer drie van de ranglijst opnieuw een punt toegeven op koploper Juventus, dat ondanks een rode kaart voor de Tsjech Nedved 1-1 speelde tegen AS Roma.

Duitsland

Makaay schitterde voor Bayern München met een assist en treffer bij Duisburg (3-1). Het was zijn dertiende competitiegoal. HSV raakte verder achterop door thuis van Dortmund te verliezen (4-2). Hoogendorp maakte zijn eerste treffer voor Wolfsburg.

Portugal

Nuno Gomes besliste voor het Benfica van trainer Koeman de topper tegen het als vierde geklasseerde Braga al na twee minuten. Dankzij de zege behoudt Benfica goede vooruitzichten ook volgend seizoen deel te nemen aan de Champions League.