'Blauwe Huis' wordt gesloopt

'Blauwe Huis' wordt gesloopt Rotterdam, 27 maart. In de periode tussen sloop en nieuwbouw wilden de bewoners een tijdelijk kunstwerk aan de kop van de Beukelsdijk in Rotterdam. Met geld van de deelgemeente beschilderde beeldend kunstenaar Florentijn Hofman de gevel in het najaar van 2004 met 700 liter blauwe verf. De kunstenaar, die eerder een straat geel maakte, noemde het een hemelse markering. Het 'Blauwe Huis' wordt momenteel gesloopt om plaats te maken voor koopappartementen. (Foto NRC Handelsblad, Vincent Mentzel) Het " Blauwe Kunstwerk " van beeldend kunstenaar Florentijn Hofman aan de Beukelsdijk te Rotterdam wordt door blauwe kranen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouwappartementen.foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==2006 Gebouwen Straatbeeld Slopen Mentzel, Vincent