7 redenen om thuis te blijven

1 site-seeing

Fotoshoppen

retecool.com, worth1000.com

Wanneer valt het kwartje?

Als het aan de fotoshoppers van het weblog retecool.com ligt, heet tabak van Javaanse Jongens voortaan 'Allochtone Jongens' en moet een transparant toetje 'blanke vla' neutraliseren. De opdracht op 'fotofuck-vrijdag' luidde dan ook om meer producten aan een 'normen- en waardencon-trole' te onderwerpen, na de naamsverandering van de negerzoen. In de reacties regent het fotoshopjes, met het bekijken van de subtiele plaatjes kan rustig een saai kantooruur worden opgevuld. Meer fotoshop-wedstrijden zijn te vinden op de site worth1000.com. Dagelijks begint een nieuwe contest met thema's als 'een duidelijke kunstvervalsing', 'dieren in de puberteit' of 'pret met propaganda'. De inzendingen blijven onzichtbaar tot de laatste stemmen zijn geteld, maar de gelikte resultaten zijn later te bezichtigen. Even snel een ander hoofd op een verkeerd lichaam knippen en plakken is er niet bij, hier zijn de meesters aan het werk. Misschien begonnen zij ook met de handleidingen die via de site zijn te raadplegen, met uitleg over 'hoe maak je regen', 'hoe maak je een zombie van een filmster' of 'geef nijlpaarden een zebravel'. Snel oefenen, en vrijdag meedoen met de fotofuck. (OvD)

2 documentaire

De toekomst

Ned.3, 19.50-20.25 u.

'Te koop: een middelgroot dorp, zeer centraal gelegen in de Randstad.' Dat deze advertentie ooit in de krant komt, blijkt minder onmogelijk dan je zou denken. In de documentaireserie De Toekomst wordt berekend dat Gouda ongeveer vijf miljard euro waard is. Als de eerste schroom bij de overheidsinstanties overwonnen is, blijkt dat je de publieke ruimte in Nederland gewoon kunt aanschaffen. Als je maar betaalt.

3 fiets-serie

Sprint!

Ned.2, 21.10-21.40u.

Dramaserie van BNN over wel erg hippe fietskoeriers. In felgekleurde strakke pakjes racen ze door Amsterdam om belangrijke pakketten af te leveren. In deze aflevering biedt een oude collega van de beursvloer sprinter Snoek een baan aan. Snoek hapt meteen en wil zijn afscheid van de koeriers groots gaan vieren. Maar naarmate het einde van zijn fietscarrière nadert, begint hij te twijfelen over zijn keuze.

4 muziekwedstrijd

Score

MTV, 18.00-18.30u.

Twee muzikanten aan het begin van hun carrière nemen het in deze datingshow tegen elkaar op. Om het hart van een mooie vrijgezel te veroveren, moeten ze allebei in een paar uur een liedje schrijven en uitvoeren. In het nummer moeten vijf woorden verwerkt zijn die de vrijgezel heeft uitgekozen. Zie maar eens een mooie ballade te schrijven waar het woord chihuahua in voor komt. Wie het beste lied zingt, wint het meisje.

5 spel

Set!

Ravensburger, 7,95 euro

Het duurt vijf minuten voor het kwartje valt, als je Set! probeert te leren. Valt het dan nog niet, dan kun je wel ophouden en leer je het ook niet meer. Je ziet het, of je ziet het niet. Set bestaat uit 81 kaarten met plaatjes erop. Twaalf daarvan leg je open op tafel. De kaarten hebben vier eigenschappen, met steeds drie verschillende mogelijkheden. De vorm is een rechthoek, ovaal of golf, het aantal is 1, 2, of 3, de kleur is rood, groen of paars en de vulling vol, leeg of gemarmerd. Je moet zoeken naar sets van kaarten waarbij deze eigenschappen steeds óf allemaal hetzelfde zijn, óf allemaal ongelijk. Een kaart met een rode ovaal, een kaart met twee groene golven en een kaart met drie paarse rechthoeken vormen dus een setje. Wie het eerste een set op de tafel ontdekt, mag hem pakken. Het spel gaat door tot alle kaarten op zijn, degene met de meeste sets wint. Zo moeilijk is het niet. (JL)

6 game: PC

De Sims 2: Nachtleven

Via www.bol.com voor 33,99 euro. Let op: uitbreiding op het basisspel

De eerste versie van de Sims, waarin je het leven van de digitale karakters kon vormgeven, veroorzaakte een revolutie in spellenland. Inmiddels krijgt opvolger de Sims 2 ook al zijn eigen uitbreidingen. Nachtleven is de laatste variant. De digitale mensen die je bestuurt kunnen nu lekker ontspannen in de stad. Voor de Sim-karakters die houden van een ouderwetse avond zijn er een bowlingbaan en een country-tent. De hippe Sims kunnen los gaan op de dansvloer in verschillende discotheken. Eindelijk kun je ook een auto kopen voor je Sim. Natuurlijk is de liefde een belangrijk element. Iedere Sim heeft zijn eigen voorkeur en gaat op zoek naar een ideale match. Door verschillende karakters te versieren probeer je de ware droomdate te vinden. En vind je zelf geen geschikte kandidaat, dan kun je altijd nog een koppelaarster inschakelen. (JL)

7 ontspan

Badkamertelevisie

www.badkamertelevisie.nl

Wat doe je na een vermoeiende werkdag? Met je voeten op tafel onderuitgezakt op de bank voor de buis hangen, of lekker ontspannen in bad? Die saaie badkamertegeltjes gaan natuurlijk snel vervelen. Badkamertelevisie.nl heeft daarvoor de oplossing: een televisie voor in de badkamer, zo kun je voortaan dubbel ontspannen. En doet dit je denken aan de beroemde soapscène waarin Frits van Houten geëlektrocuteerd werd omdat iemand de tv waar hij naar kijkt, in bad duwt? Niet gevreesd, de badkamer-tv is waterproof en een dito afstandsbediening wordt er gratis bijgeleverd. Een verwarmde glasplaat voorkomt condensvorming en het apparaat heeft zelfs een ingebouwde radio. Voor een luttele bedrag van tweeënhalfduizend euro is het 17 inch LCD-scherm van jou. Het enige wat je hoeft te doen is de inbouwhandleiding downloaden en het scherm monteren. (BP)

    • Janna Laeven
    • Brenda Peeters