Willie Nelson.

Willie Nelson. You Don't Know Me: The Songs of Cindy Walker (Lost Highway)****

Cover van You don't know me van Willie Nelson

De legendarische country-zanger Willie Nelson heeft een cd ogenomen met liedjes van de al even legendarische liedjes-schrijfster Cindy Walker, uit Texas. De inmiddels 81-jarige Walker schreef meer dan 100 country-songs. Dertien daarvan nam Nelson op, in arrangementen die zo authentiek klinken dat je er het kippengaas rond het podium (tegen het gesmijt met bierflessen door de kroeg-cliëntele) vanzelf bijziet.

Cindy Walker schreef ballades die deinen en verleiden. Haar teksten zijn emotioneel op een beheerste manier, en het sentiment wordt gevat in mooie beeldspraak ('The dreams I once dreamed are empty/ as empty as the bubbles in my beer'). Hier worden ze omlijst door de gloeiende klank van de steelguitar, waar geen gevoelig oog droog bij blijft. In andere liedjes gaan de voetjes van de vloer. 'Don't Be Afraid Of Your Age' is een lichthartig deuntje met honkytonk-violen, waarbij Nelson (nu 72) prachtig laidback en enigszins onvast, laat horen dat oud niet versleten hoeft te betekenen.

HESTER CARVALHO