Vinkenoog / Spinvis Combo:

Vinkenoog / Spinvis Combo: Ja! (Excel96100)****

Cover van Combo: Ja

Toen John Lennon voor het eerst Yoko Ono ontmoette, bekeek hij een van haar kunstwerken. Daarvoor beklom hij een ladder, om op het plafond een klein geschreven woord te kunnen ontcijferen. Dat woord was 'Yes'. Het was het begin van hun liefde. Als het woord 'No' was geweest, zei Lennon later, was het niet zover gekomen.

Ja-zeggen kan dichter/performer Simon Vinkenoog, ook een kind van de jaren zestig, als geen ander. Dat is te horen op de korte cd die hij samen maakte met het Spinvis Combo. Daarop begeleidt het combo op spinvissige wijze Vinkenoogs uitgelaten dictie. Het nummer 'Ja!' is een prachtige, levensbevestigende ode aan alles van 'de stand van zaken' tot 'het hoogste woord'. In 'The Flying Dutchman' drukt Vinkenoog minder zijn stempel, hier zingt hij met ouderwetse robotstem een Engelse tekst over space-machines, begeleid door lieflijke stofzuigergeluiden. Op deze zes nummers blijkt hoe goed de spinvis-methode ook anderen kan omhullen. Voor optredens: www.spinvis.nl

HESTER CARVALHO