Televisie Voorkeur

ACTUALITEITEN

Nova. Een reportage over de werking van de de stof ibogaïne, een extract van de Afrikaanse ibogawortel die junks van hun heroïneverslaving zou kunnen afhelpen. Verder een verslag uit Afghanistan over de ter dood veroordeelde 41-jarige 'afvallige' Abdul Rahman die als moslim werd geboren, maar zestien jaar geleden christen werd toen hij voor een Duitse ontwikkelingsorganisatie in het Pakistaanse Peshawar ging werken. Ned.3 22.10-22.35u.

Nieuwe reeks danswedstrijden Dancing with the stars waarin acht bekende Nederlanders, ieder gekoppeld aan een stijldanser, de strijd aangaan op de dansvloer. Met onder anderen presentatrice Myrna Goossen, zangeres Edsilia Rombley (foto), schaatsster Barbara de Loor, presentator Frits Sissing en ex-profvoetballer John de Wolf. RTL4, 20.00-21.30u. Foto Roland J. Reinders RTL 4, 'Dancing With the Stars'. Foto: Peter Bosveld met Edsilia Rombley Uitzending: wekelijks vanaf zaterdag 25 maart, tussen 20.00 en 21.30 uur Deze foto is vrij van rechten voor publicatie bij redactionele artikelen. Naamsvermelding verplicht: Roland Reinders. Reinders, Roland J.

DOCUMENTAIRE

Wildlife: Australië - Omringd door oceanen. Derde deel van een 6-delige natuurdocumentaire over Australië. De kustlijn strekt zich uit van het hete tropische noorden tot het ijskoude zuiden. En in de zeeën eromheen vinden we een enorme verscheidenheid aan diersoorten. Ned. 1, 17.35-18.27u.

Inside 9/11. Twee uur over de aanslagen op de Twin Towers. Op 11 september 2001 werden vier passagiersvliegtuigen gekaapt door negentien Al-Qaeda-strijders. In het eerste uur, Zero Hour, gesprekken met onderzoekers en journalisten en geluidsopnames uit de vliegtuigen. Het tweede uur heet End game. Terwijl de Twin Towers branden, wordt het Pentagon geraakt door een derde vliegtuig. Passagiers van het vierde toestel nemen het op tegen de kapers. National Geographic, 22.00-00.00u.

praatprogramma

Live op visite bij Ditmaal reist Tijs van den Brink af naar Oss en gaat live op visite bij SP-voorman Jan Marijnissen. Hoe woont deze socialist en wat doet hij zoal op zaterdagavond? Ned. 1, 21.35-22.05u.

INFORMATIEF

Natuurlijk - Plattelanders. Tiende aflevering van een twaalfdelige natuurserie over kansen en keuzes op het Nederlandse platteland. Deze keer komen de Haaglanden aan bod. Met Tijs Breuer van de Zuid-Hollandse Milieufederatie trekken we door de Haaglanden waar hij laat zien welke gebieden nog groen zijn, maar ook welke gebieden 'verrommeld' zijn en nu worden hersteld. Ned. 1, 17.05-17.35u.

Niet alleen op zondag. Serie over bijzondere kerkgemeenschappen, deze keer over de missionaire gemeente De Put in Rotterdam-Zuid die zich richt op de problemen in de achterstandswijk. Dominee Fokje Wierdsma werkt hierbij nauw samen met haar collega, de Marokkaanse Latifa Kasmi. Ned. 1, 18.55-19.25u.

Groeten terug. Leden van drie inheemse stammen uit Namibië, Indonesië en Togo logeren twee weken bij families in Nederland. Een cultuurshock voor mensen die niet op de hoogte zijn van de wereld waarin wij leven. SBS6, 21.00-22.00u.

KUNST

Ontwerpprijs 2006. Finale van een programmareeks waarin jonge ontwerpers vechten om een bouwopdracht. De drie genomineerden uit de vorige uitzendingen moeten hun ontwerpen presenteren aan een deskundige jury: welk ontwerp wint de Smart Start Prijs 2006 en zal echt gebouwd gaan worden? Ned. 1, 16.05-16.30u.

MuseumGasten. Bezoek aan het Gevangenismuseum met als gasten advocaat Piet Doedens en tv-kok Vincent van Essen. Zij geven hun mening over de strafmaat in Nederland. Is die nou echt zo laag als we wel eens denken? Ned. 1, 16.30-16.50u.

De Gouden Uil 2006. Rechtstreeks verslag van de uitreiking van deze Vlaamse literatuurprijs in Antwerpen. Presentatie: Fien Sabbe. Canvas, 22.00.23.00u

AMUSEMENT

Onder de tram. Nieuw humorprogramma waarin cabaretiers Joep van Deudekom, Rob Urgert en Wim Helsen met gasten praten over de zin en onzin van allerlei onderzoeken uit de media. Gasten: Sophie Hilbrand en Diederik van Vleuten. Ned. 3, 22.35-23.25u.

SPORT

De Wedstrijden. Met nieuws uit de eredivisie voetbal en samenvattingen. Vandaag onder meer: Willem II tegen PSV; FC Twente tegen SC Heerenveen; NEC tegen FC Groningen en Roda JC tegen RBC Roosendaal. Talpa, 22.00-23.20u.