Televisie Overige films

The Secret Agent (Alfred Hitchcock, 1936, GB). Ironische thriller waarin onwillige Britse spion John Gielgud in Zwitserland een geheim agent moet vermoorden, maar bij vergissing een toerist doodt. Hitchcock doorspekte de film met Zwitserse sjablonen als een chocoladefabriek en de Alpen. De grootmeester vond de film achteraf niet echt geslaagd, omdat het publiek zich niet zou kunnen identificeren met een held die zijn opdracht met tegenzin uitvoert. Ook met Madeleine Carroll. België 1, 13.35-15.00u.

Vice Versa (Brian Gilbert, 1988, VS). Minder geslaagde bijdrage aan kleine hausse in komedies over lichaamsruil. Hier wisselen Judge Reinhold en zijn tienerzoon van lijf. SBS6, 14.35-18.00u.

The Alamo (John Wayne, 1960, VS). Patriottische western over verdediging anno 1836 van fort uit titel door handvol Texanen o.l.v. kolonel Crockett (Wayne zelf) tegen oprukkende Mexicaanse strijdkrachten. Historisch onbetrouwbaar. BBC2, 16.25-19.10u.

Tuck Everlasting (Jay Russell, 2002, VS). Sentimentele Disney-film over afgelegen verkerend gezin dat dankzij bijzonder bronwater niet ouder wordt. Prominente bijrollen van William Hurt, Sissy Spacek en Ben Kingsley. Net5, 17.30-19.05u.

Like Mike (John Schultz, 2002, VS). Mede door de NBA en ongetwijfeld ook door Nike medegefinancierde basketball-film voor de jeugd. Weesjongen (rappertje Lil Bow Wow) vindt sportschoenen die van Michael Jordan geweest zijn en kan ineens razend goed basketballen. RTL7, 20.30-22.30u.

Snow Dogs (Brian levant, 2002, VS). Sledehonden zijn de ware sterren in formule-komedie over zwarte tandarts uit Miami, die ondekt dat zijn biologische wortels in Alaska liggen. Met Cuba Gooding jr., James Coburn. Net5, 21.00-22.50u.

Exit Wounds (Andrzej Bartkowiak, 2001, VS). Redeloos scenario, buitenproportioneel geweld, Steven Seagal en een grotendeels zwarte supporting cast, onder wie hiphopper DMX. Veronica, 22.00-23.55u.

Phone Booth (Joel Schumacher, 2002, VS). Onderhoudende thriller waarin overspelige publiciteitsagent Colin Farrell in de laatste telefooncel van Manhattan belaagd wordt door een sluipschutter. Of is de belager zijn geweten of - doe eens gek - God zelf? RTL5, 22.30-24.00u.

Thinner (Tom Holland, 1996, VS). Minder bekende Stephen Kingverfilming waarin even corpulente als arrogante advocaat (Robert John Burke) als gevolg van een zigeunervloek ten prooi valt aan nachtmerries en extreem gewichtsverlies. Nogal stuurloze film wil maar niet overtuigen. Met Joe Mantegna als maffioso. Net5, 22.50-0.25u.

The Godfather (Francis Ford Coppola, 1972, VS). Coppola's monumentale sage van een maffia-familie, aangevoerd door een sinister mompelende Marlon Brando. Aantrekkelijk door het contrast tussen amoreel geweld en extreme sentimentaliteit. Ook met Robert de Niro, Robert Duvall, Al Pacino, James Caan. SBS6, 23.50-3.05u.

The Ambulance (Larry Cohen, 1990, VS). Effectieve thriller, vitaal gelardeerd met zwarte humor, over stadse paranoia. Eric Roberts zoekt naar het meisje dat spoorloos in een ambulance verdween. Inspecteur James Earl Jones gelooft er niets van. Veronica, 23.55-1.35u.

Circus (Rob Walker, 2000, VS/GB). Bizar ratjetoe etaleerde zichzelf als het Britse antwoord op The Usual Suspects en grossiert uitbundig in clichés van de 'film noir'. Onbegrijpelijk plot voert John Hannah ten tonele als chantabele huurmoordenaar en Famke Janssen als 'femme fatale'. België 1, 0.05-1.35u.