Televisie Film van de dag

The Parent Trap. Erich Kästners klassieke kinderboek Das doppelte Lottchen (uit 1949) is talloze malen verfilmd. De versie uit 1998 is in feite een remake van Disney's The Parent Trap uit 1961, met Hayley Mills. De plezierige update uit 1998 markeerde het debuut van de in 1986 geboren Lindsay Lohan die met verve de tweeling speelt die hun gescheiden ouders weer bij elkaar tracht te brengen. Een staaltje bilaterale betrekkingen, want moeder woont in Engeland met Annie (een welopgevoede Lohan die netjes Engels spreekt) en vader leeft in Amerika met Hallie (een rouwdouwende Lohan met veel 'slang'). De zusjes kennen elkaar niet maar ontmoeten elkaar tijdens een zomerkamp en ontdekken dat ze familie zijn. Er smeden een plan: ze wisselen van plaats en proberen hun ouders zich weer voor elkaar te laten interesseren. The Parent Trap maakte van Lohan een kindsterretje.(Nancy Meyers, 1998, VS), België 1, 14.05-16.10u.

Uit The Parent Trap. THE PARENT TRAP Natasha Richardson, Dennis Quaid Foto datering: 1998 foto SBS6/NET5 vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS6/NET5 verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS6/NET5 is compulsory. SBS6 / NET5

André Waardenburg

    • André Waardenburg