Spoleto Piazza del Duomo

Verborgen in het Umbrische stadje Spoleto ligt een van de mooiste middeleeuwse pleinen van Italië: Piazza del Duomo. Hier geen winkels of terrassen, maar een fascinerend spel van de lange, tussen gevels ingeklemde trap, het zacht aflopende driehoekige plein, de rozige kathedraal met gevelmozaïek, de zuilengalerij, de bergen en de blauwe lucht. Weinig pleinen met zo`n verstilde harmonie. In juli wordt die verstoord door een festival voor de podiumkunsten. Vanaf dit plein begint een wandeling in vijf etappes door olijfgaarden en tunnels van een verlaten spoorlijntje, naar twee andere mooie pleinen: die van Sint Franciscus in Assisi.

Spoleto Piazza del Duomo Italien (Europa), Umbrien,Spoleto - Strassencafe auf der Piazza von Spoleto am Abend - 25.04.2002 Ullstein

Rectificatie / Gerectificeerd

Bij het Piazza del Duomo in Spoleto (pagina 20) staat de verkeerde foto. De juiste foto staat hierboven.

    • Bas Mesters