Slapen en schilderen als Monet

Het Savoy Hotel in Londen biedt gasten de mogelijkheid om in de kamer én in de huid van de impressionistische schilder Claude Monet te kruipen. Voor 2600 pond (3773 euro) kunnen fans van de schilder met twee personen twee nachten logeren in de kamer in het Savoy Hotel waar Monet zeventig doeken met vergezichten op de rivier de Theems geschilderd heeft. Behalve de overnachtingen krijgen ze een schildersezel, verf en adviezen van een kunstdocent over hoe de beroemde werken van de Franse schilder te reproduceren.

,,De leraar neemt de gasten ook mee naar de National Gallery, leidt ze daar langs Monets doeken en wijst aan waar ze op moeten letten. Het is een mini-schildersvakantie', aldus een woordvoerster van het hotel. Andere schilders die in het Savoy hebben overnacht zijn James McNeill Whistler, Oskar Kokoschka and Andy Warhol. (Reuters)