Rome Piazza Navona

Dit beroemde plein voegt zich naar de vorm van het stadion waarin keizer Domitianus de Romeinse Olympische Spelen organiseerde. In de zeventiende eeuw wedijverden de barokke bouwmeesters Bernini en Borromini hier om de gunst van het publiek. In hun kunstwerken bespotten de artiesten elkaar. De sculptuur van Agnes bovenop de koepel van de grillige Santa Agnese in Agone wendt de blik af van Bernini`s Vierstromenfontein. Een beeld in de fontein houdt een hand omhoog uit angst dat Borromini`s kerk instort. Hier woekert de straathandel. Het meeste volk stroomt toe op 5 en 6 januari, als La Befana wordt gevierd: het feest van de lelijke, goede heks die de kinderen cadeautjes brengt .

Foto NRC Handelsblad, Leo van Velzen rome,25/10/00. . stadsbeeld rome piazza navona. foto leo van velzen Velzen, Leo van
    • Bas Mesters