Rome Piazza della Rotonda

Dit plein wordt gepasseerd door elke toerist maar bijna niemand onthoudt de naam. Het is vernoemd naar het Pantheon, het oudste nog overdekte gebouw van Rome. Deze tempel, die even hoog is als breed, noemden de Romeinen vroeger, vanwege zijn vorm, `de ronde`. Hij domineert het plein. Vanaf de fontein midden op Piazza della Rotonda word je door de zuilengalerij het Pantheon ingezogen. Daar kun je door het gat in de koepel de wolken voorbij zien drijven. Hier liggen de koningen Victor Emanuel II en Umberto I begraven, naast de schilder Rafaël. Piazza della Rotonda heeft de gezelligste terrassen van Rome, waar je achter een te duur drankje uren naar voorbijgangers kunt kijken.

Rome Piazza della Rotonda Rome, Beeld van de Piazza Rotondo met het Pantheon in Rome. Foto Leo van Velzen/Nrc.Hb. Velzen, Leo van
    • Bas Mesters