Radio Voorkeur

Knetterende letteren. Onder meer een discussie tussen criticus Arie Storm, hoogleraar Thomas Vaessen en onderzoeker Wiljan van den Akker aan de Universiteit van Amsterdam over de vraag of het universitaire literatuuronderwijs nog wel aansluit bij de googlende en zappende student. 747AM, 14.02-15.00u.

Opium. De Amerikaans-Nederlandse sopraan Roberta Alexander vertelt over haar masterclass in de Rotterdamse Doelen, waarin Mozart-aria's centraal staan. Restauranthouder Joop Braakhekke bekeek de film Capote over de Amerikaanse schrijver Truman Capote van Seymour Hoffman. Braakhekke speelde ooit de rol van Capote in een voorstelling. Radio 1, 19.04-20.00u.

Opera live. Inleiding en rechtstreek uit het Muziektheater in Amsterdam de uitvoering van de opera's Cavalleria Rusticana van Pietro Mascagni en Pagliacci van Ruggero Leoncavallo door het koor van de Nederlandse Opera en het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van Carlo Rizzi. Met o.a. sopraan Carol Vaness en mezzosopraan Tania Kross. Radio 4, 19.02-23.00u.