Radio Voorkeur

Opium. Acteur Pierre Bokma vertelt over zijn rol van de Ethiopische dictator Haile Selassie in de muziektheatervoorstelling Hof van Haile bij Orkater. Verder theaterregisseur en acteur Geert Kimpen die deze week debuteert als literair schrijver met zijn roman De Kabbalist over het raadselachtige levensverhaal van een joodse filosoof uit de 16de eeuw. Voor het boek reisde hij door Israël, Egypte, Amerika, Groot-Brittannië en Frankrijk. Livemuziek van gitarist Esther Steenbergen. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio Atelier. Radioportret van schrijfster Renate Dorrestein. Zij wordt onder meer gevolgd tijdens een signeersessie van haar nieuwe boek Mijn zoon heeft een seksleven en ik lees mijn moeder Roodkapje voor en een feestelijk optreden in het Bimhuis met jazzgitariste Corrie van Binsbergen ter gelegenheid van de opening van de boekenweek. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum bonum pulchrum. Gesprek met Wil van den Bercken van de Universiteit Utrecht over de oosterse orthodoxie, het nationalisme binnen orthodoxe kerken en de schoonheid van iconen. 747AM, 23.00-24.00u.