Porto Praça da Ribeira

Zoals de indrukwekkende Avenida dos Aliados, de stadsavenue met het karakter van een enorm plein, de bedrijvigheid en kapitaal van Porto presenteert, zo staat het intieme Praça da Ribeira voor de nauwe verbintenis van deze Portugese havenstad met de rivier Douro. Enkele terrasjes op het plein bieden uitzicht op de kades aan de oever met zijn vis- en groentemarkt en zijn restaurants. Aan de overkant liggen de kelders van de Portwijn, in de rivier dobbert speciaal voor de toeristen een klassieke zeilboot. Ondanks de bars en discotheken heeft de buurt iets van zijn oude karakter behouden. De vooruitgang gaat met horten en stoten in Portugal, maar Praça de Ribeira blijft rommelig en volks.

Porto Praça da Ribeira Portugal, Porto, Fluss Douro, Cais da Ribeira Europa, Stadt, Stadtansicht, Kulturhauptstadt, Boot, Anlegestelle, Praca da Ribeira, , Torre dos Clerigos Portugal. Porto. 2000. Culturele hoofdstad. Stadsgezicht. Foto: Eid/Laif/Hollandse Hoogte *** Local Caption *** 00384709 Hollandse Hoogte
    • Steven Adolf