Parijs Place Saint Sulpice

Vergeet de Amerikaanse schrijver Dan Brown, die in zijn boek Da Vinci Code van Place Saint Sulpice een tippelzone maakt. Denk aan Au Pair, waarin W.F Hermans, gezeten op het aangename terras van Café de la Mairie, zijn hoofdpersoon Pauline bewondert. Place Saint-Sulpice ontleent de charme niet aan perfectie, maar aan de sporen van grootse plannen. Aan de oostzijde domineert de enorme Église Saint Sulpice. De zuidelijke toren herinnert aan de vertragingen van de bouw sinds 1752. Het plein, een trapeze van 120 bij 104 meter, was twee keer zo groot bedoeld. Daardoor ligt de weldadige fontein, met standbeelden van vier bisschoppen, excentrisch westelijk. Zo is er ruimte voor de jaarmarkten voor poëzie en oude boeken in juni.

Parijs Place Saint Sulpice Paris, l'église Saint-Sulpice (VIème ardt). Gravure romantique. RV-320803 Foto NewsCom NewsCom
    • René Moerland