Milaan Piazza Duomo

Piazza Duomo is de huiskamer van Milaan. Hier wordt geflaneerd met uitzicht op de Dom die na de Sint Pieter en de kathedraal van Sevilla de derde grootste kerk van de wereld zou zijn. Vijfhonderd jaar is gebouwd aan deze met ontelbare pinakels versierde gotische kathedraal die 40.000 personen kan herbergen. Links van het godshuis de ingang naar de moderne afgod: winkelgalerij Victor Emanuel II. Bij slecht weer verplaatst het flanerend publiek zich naar deze gaanderij, één van de eerste gebouwen die van glas en ijzer werden gemaakt. In de etalages fonkelen de nieuwste lijnen van de Italiaanse topmodemerken. Via deze `winkeltunnel` komt men op Piazza Scala, vernoemd naar het operatheater.

Milaan Piazza Duomo Italy, Lombardy, Milano, the duomo (Foto AFP) AFP
    • Bas Mesters