Marburg Markt

De markt in Marburg, de oudste protestantse universiteitsstad van Duitsland, wordt gedomineerd door het Rathaus uit 1527. Ieder heel uur wordt vanaf de toren het verstrijken van de tijd begeleid door een haan die met zijn snavel op een bel pikt. Het plein, dat zoals de hele Altstadt op een heuvel ligt, wordt verder omringd door sprookjesachtige huizen, die je in Duitsland alleen vindt in steden die niet gebombardeerd zijn in de oorlog. Wellicht hebben de gebroeders Grimm hier hun inspiratie opgedaan, want de twee woonden gedurende hun studie op Markt 23. Daar is nu een museumpje gewijd aan de scheppers van Hans en Grietje. Een `groene markt` is er elke woensdag en zaterdag.

Marburg Markt ca. 1980-1996, Marburg, Germany --- A column topped by a horse a rider stands among half-timber buildings on Barfusser Strasse in Marburg, Germany. --- Image by © Bob Krist/CORBIS Corbis
    • Bart Funnekotter