Madrid Plaza Santa Ana

Waar het precies aan te danken is, blijft onduidelijk, maar Plaza Santa Ana is vanouds een trekpleister voor toeristen die Madrid aandoen. De aanwezigheid van bierlokalen en tapasbars helpt mee en op zomeravonden is het prettig zitten op de terrassen. Het plein wordt gedomineerd door Teatro Español, een mooi oud theater en natuurlijk het Reina Victoria Hotel, voorheen favoriete hang-out van aficionados, die hier onder het genot van een fino de laatste stierengevechten bespraken. Voorheen, want ook hier slaat de vooruitgang toe: het Reina Victoria wordt thans verbouwd tot een Hard Rock Hotel. Geen gemijmer over stierenvechten meer op Plaza Santa Ana.

Madrid Plaza Santa Ana D 33930-28 Plaza Santa Ana Obligatory Credit - CAMERA PRESS/Jon Santa Cruz. Terrace of bar Santa Ana, on Plaza Santa Ana, Madrid, Spain, at night. foto: Camera Press / Hollandse Hoogte Hollandse Hoogte
    • Steven Adolf