Londen Lincoln`s Inn Fields

Niet ver van Gough Square ligt het grote plein dat is vernoemd naar Lincoln`s Inn, die achter een muur aan de oostzijde ligt. De Inn is een van de vier zogeheten bars, die in Londen als een soort orde van advocaten optreden. Het mooie rustige plein, met veel oude hoge bomen in het midden, dateert uit de zeventiende eeuw. Het is al heel lang een bolwerk van juristen. Aan het plein zijn verscheidene grote advocatenkantoren gevestigd, ook omdat een paar honderd meter naar het westen de Old Bailey ligt, het grootste rechtbankcomplex van Londen. Door de week wemelt het op Lincoln's Inn Fields dan ook van de mannen en vrouwen in toga. In etalages in de buurt liggen pruiken te koop. Maar er lopen ook altijd veel studenten rond, want de London School of Economics en King`s College zijn beide vlak om de hoek. Op nummer 13, aan de noordzijde van het plein, is het Sir John Soane`s Museum gevestigd. Hier woonde John Soane (1753-1837). Deze befaamde architect was een verwoed verzamelaar van schilderijen, boeken, klassieke oudheden en andere voorwerpen waarop hij de hand wist te leggen. Al bij zijn leven werd het huis een museum. Hij liet het aan de staat na, op voorwaarde dat het zoveel mogelijk in authentieke staat zou blijven. Zijn wil geschiedde.

Londen Lincoln`s Inn Fields 330000228.jpg Lincoln's Inn, Old Buildings, late 20th century. These buildings, a college of lawyers, were built c1490-c1520. The irregular quadrangle is entered through the gatehouse, which dates from 1518. The number of admissions to the Inns of Court greatly increased during the reign of Elizabeth I. Date: from c.1980 to c.1999 / photograph / Creator: Unknown cat_id: 25101 / InstRef: CV 128 / InstRef2: ||rights=RM Ullstein
    • Floris van Straaten