Londen Leicester Square

Leicester Square is het domein van drommen al dan niet dronken toeristen. De inwoners van Londen laten het grote plein, als een van de weinige in de stad, geheel autovrij, liever links liggen. Hoewel de huizen indrukwekkend zijn, wordt de aandacht van de bezoeker vooral getrokken door grote reclames op de gevels van bioscoopgebouwen. De skyline van het plein wordt gecompleteerd door de geurvlag en lichtsymbolen van de Burger King en soortgelijke etablissementen. Aan de zuidkant van het plein staat enigszins verloren een aardig beeld van een filmster van een uniek kaliber: Charles Chaplin. Hij werd in 1889 in Londen geboren en de latere komiek deed daar zijn eerste theaterervaringen op, met zijn ouders die als variété-artiesten werkten. Aan de zuidkant van Leicester Square staat ook een kantoortje, waar goedkope tickets voor de talrijke theaters in de buurt worden verkocht. Aan de noordkant loop je China Town binnen.

Londen Leicester Square England, London, Soho district, Leicester Square (Foto AFP) AFP
    • Floris van Straaten