Hiddink zegt wat iedereen al wist

Guus Hiddink houdt wel van een geintje. Als de hoofdtrainer na de training van PSV de volgepakte perszaal binnenloopt, begint hij met een uitgestreken gezicht over de voorbereiding op het duel van vandaag met Willem II. Journalisten van radio en tv die live in de uitzending zijn, zien de lol er niet zo van in. Maar ook nu houdt Hiddink de regie in eigen hand. Pas na een minuut of vijf brengt de succescoach naar buiten wat eigenlijk iedereen al wist. Het contract met PSV wordt aan het einde van dit seizoen ontbonden.

Direct nadat Hiddink na een maandenlange periode van onzekerheid zijn vertrek heeft bekendgemaakt, begint een volgend hoofdstuk van speculaties.

Waar gaat Nederlands succesvolste trainer ooit nu naar toe? Kiest hij voor een topclub als Real of Chelsea? Wordt hij bondscoach van Engeland? Of gaat hij voor vele miljoenen euro's het Russische voetbal hervormen? Hiddink zegt er nog niet helemaal uit te zijn.

Naar eigen zeggen nam Hiddink een paar weken geleden echt het besluit om weg te gaan bij de Eindhovense voetbalclub. Maar als hem gevraagd wordt naar de exacte reden waarom hij voor naar verluidt een half miljoen euro zijn contract afkoopt, blijft hij vaag. Hiddink prijst PSV, spreekt over een fantastische club en hoopt in de toekomst de kampioen van Nederland met advies bij te kunnen blijven staan. Maar zijn contract uitdienen is geen optie. Hiddink is toe aan een nieuwe uitdaging.

PSV gaat op zoek naar 'een nieuwe Hiddink'. Dat Hiddink door één persoon te vervangen is lijkt uitgesloten. De club gaat eerst op zoek naar een hoofdtrainer voordat een technisch directeur wordt aangesteld.

    • Koen Greven