Hersenschimmen

Als afscheidsvoorstelling van het Ro Theater maakt regisseur Guy Cassiers een toneelversie van Hersenschimmen, de roman van J. Bernlef over een man die wordt weggevaagd door Alzheimer. Videobeelden begeleiden zijn onttakeling. Joop Keesmaat speelt de man.

,, Cassiers voegt aan de woorden poëtische beelden toe, rijk aan symboliek. [...]Als het decor is verdwenen, staat Maarten alleen op het podium, zijn kale hoofd uitgelicht, zijn ogen gedoofd. Dit zou een logisch slot moeten zijn, zo eindigt de mens. Maar dat kon Guy Cassiers toch niet over zijn hart verkrijgen. Dus komt toch weer Vera op. Zij is de Engel die hem tot het einde toe zal begeleiden.'

Wilfred Takken, 20 maart 2006.

Tournee t/m 3/6. Inl. (010) 4046888 of www.rotheater.nl.

Rectificatie / Gerectificeerd

In de rubriek Kunst van de Week (25 maart, pagina 7) zijn de foto's van Hersenschimmen en Komrij's Kakafonie verwisseld. Bij het toneelstuk Hersenschimmen ontbreekt de waardering (5 ballen).