Florence Piazza della Signoria

`s Avonds in de winter, wanneer de beelden in de Loggia della Signoria als spoken de wind tegemoet treden, is het Piazza della Signoria in Florence op zijn mooist. Maar eigenlijk is het plein op elke moment van de dag een nooit verzadigend schouwspel. Hier is het nooit rustig, ook niet als er niemand is. Want hier strijden de goden en halfgoden elk uur van de dag hun strijd, dankzij de beste beeldhouwers die Italië heeft gekend. Hier knuppelt Hercules van Giambologna de Centaur neer, onthoofdt Perseus van Cellini het slangenhoofd van Medusa, en worden de Sabijnse maagden eeuwig geroofd. Een dynamisch drama dat wordt versterkt door de voorbij drijvende wolken. Schuldige wolken, zou Armando zeggen.

Florence Piazza della Signoria Italien, Toskana, Florenz, Piazza della Signoria, Statuen Ercole e Caco RS 109700503 Europa, Architektur, Statue, 1997 italie, toscane, standbeelden ercole en caco English: Italy, Toscana, Florence, Piazza della Signoria, statues Ercole e Caco (Foto AFP) AFP
    • Bas Mesters