Fanghetto Piazza del Popolo

Een Romaanse poort met een permanent stromende fontein biedt toegang tot Piazza del Popolo van Fanghetto. Sinds de Middeleeuwen een vrijwel onveranderd decor van gepleisterde gevels links en het dal van de rivier Roya rechts. Aan het einde, onder de plataan, staat een bank. Een witte engel op een naar verhouding reusachtige voet markeert het pad waarlangs in vroeger eeuwen de bevolking zich naar boven zwoegde. Op de kiezels van dit plein staan in de zomer klapstoelen en een podium. In de weken dat hier het jaarlijkse festival voor kamermuziek woedt, is het op zijn mooist. Bij de klanken van Italiaanse barok en opgelicht door gele spotlights komen de gehavende muren het best tot hun recht.

Fanghetto Piazza del Popolo Foto Elette Fleischer Fleischer, Elette
    • Tom Rooduijn