Een prima thuisfokje

Een hond onderhouden kost al gauw tussen de vijfhonderd en duizend euro per jaar. Het eten, het inenten, tel maar op. Leo Segeren is sinds negen jaar groepsleider in een kindertehuis. Onregelmatige diensten. En lange tijd had hij een vriendin die slecht ter been was. Een hond was dus geen goed idee. 'Terwijl ik vroeger altijd honden heb gehad. Rottweilers', vertelt Segeren. 'Eigenlijk was mijn verlangen naar een hond een onvervulde wens.'

Maar de situatie veranderde. Sinds een tijdje heeft Segeren een nieuwe relatie. Bovendien vond hij iemand die bereid was om een eventuele hond af en toe uit te laten. 'Het kon eindelijk weer, dus ik besloot om een hond uit het asiel te halen.' Toen hij zijn plan aan een vriendin vertelde, ging ze even kijken op internet. Daar bleken puppy's te worden aangeboden. 'Er schijnen ook veel doorgefokte dieren van duistere afkomst op te staan, maar dit was een thuisfokje. De beestjes waren prima in orde.'

Emma Dröge was toen al een paar weken aan het dweilen in het huis van een vriend. Zéven kleine hondjes - een kruising tussen een Beagle en een Rottweiler - moesten er verzorgd worden. 'De hondenuitlater had het niet door, maar een van de Rottweilers had de Beagle bezwangerd', vertelt ze. 'En toen waren er opeens zeven humpy-dumpy's!'

Toen Segeren er een kwam uitzoeken, liep Rebel meteen naar hem toe. 'En toen ik vertrok, liep hij achter me aan. Eigenlijk ben ik dus uitgekozen. Nu nog een tattoo met zijn naam.'

    • Ari Versluisellie Uyttenbroekward Wijndelts