Den Haag Voorhout

Het Haagse Voorhout is eigenlijk geen plein. Lange en Korte Voorhout zijn brede lanen die onbedoeld het karakter van een plein krijgen. Het Voorhout is intiem als de huiskamer van een oude woning waarvan de vloeren kraken en het behang sleetse plekken vertoont. Zo is het ook met de gevels aan het Voorhout. De glorie is vergaan, de chic is versleten, wat rest is een prachtige plek die gekoesterd wordt en niet lijdt onder de terreur van luidruchtige horecagelegenheden. `s Zomers levert het groene bladerdak koele schaduw waaronder op donderdag en zondag de antiekmarkt wordt gehouden. In de zomermaanden is het Haagse Voorhout het historische decor van een beelden-expositie. Het contrast tussen moderne sculpturen en door de tijd verweerde achtergrond levert een atmosfeer waarvan het moeilijk afscheid nemen is. Dit jaar is het evenement gewijd aan de Colombiaanse schilder en beeldhouwer Fernando Botero, van 1 juni tot 1 september.

Den Haag Voorhout Beelden route a/h Haagse Voorhout.Axel & Helena van der KAAN,'Zwangere vrouw'.foto VINCENT MENTZEL/NRCH ==F/C==Den Haag,18 juni 2003 Mentzel, Vincent
    • Wilfred Boom