Charleville Mézières Place Ducale

Een statig maar toch intiem plein in de enige stad van aanzien in de wijde omtrek. Een rechthoek van 90 bij 126 meter, omzoomd door bruingele huizen met arcaden. De huizen en het plein komen allemaal van dezelfde Franse tekentafel: van de architect Clément Métezeau. Zijn broer Louis heeft Place des Vosges in Parijs ontworpen, en daar lijkt Place Ducale dan ook sterk op. In de zijstraten zijn een paar behoorlijke restaurants, er is een goed gesorteerde boekhandel en op zaterdag is Place Ducale het toneel van een marktje. De Franse dichter Arthur Rimbaud werd in Charleville geboren, en een museum dat aan hem is gewijd staat op een steenworp afstand van het plein.

Charleville Mézières Place Ducale Foto Warna Oosterbaan Oosterbaan, Warna
    • Warna Oosterbaan