Brussel Saint Catherine

`Op de keien van Place Saint-Catherine`, zong Jacques Brel, `dansen de mannen en vrouwen in crinolines`. Die hoepelrokken zie je niet meer, maar de keien liggen er nog. Je hoort trouwens steeds vaker `Sint-Katelijneplein` in plaats van `place Saint-Catherine`, want de afgelopen jaren zijn er nogal wat Vlamingen in dit centrale deel van Brussel komen wonen. In veel eetgelegenheden wordt Nederlands gesproken. Ga naar `Crémerie Linkebeek` (Oude Graanmarkt 4, tegen het plein) voor de lekkerste belegde broodjes, of naar Bar Sabir (Vlaamse Steenweg 12, een zijstraat) voor een goede biologische soep. Het Katelijneplein staat in verbinding met de Baksteenkaai en de Brandhoutkaai, waar veel restaurants te vinden zijn. Vroeger voeren hier schepen, nu kun je er vis eten.

Brussel Saint Catherine Sint-Katelijneplein - Brussel FOTO: Bart Dewaele Straatbeeld Pleinen BDW
    • Jeroen van der Kris