Bologna Piazza Maggiore

Er is geen plein in Italië waar zoveel oude mannetjes bijeenkomen om `s middags te discussiëren over politiek en het nieuws. In de slagschaduw van de nooit afgebouwde kathedraal San Petronio oreren ze tegen elkaar, terwijl de jongeren onder de colonnades van Palazzo del Podestà een ijsje kopen. Het gigantische plein slaat vanaf de Dom twee armen om het oude paleis van Koning Enzo. De linkerarm vormt Piazza del Nettuno. Elk weekend treedt hier een lieve langharige leren motorheld met een gigantische driewieler op. Hij prikt zijn elektrische gitaar in de muziekinstallatie die hij in zijn motor heeft gebouwd en speelt mee met de deuntjes van de band.

Bologna Piazza Maggiore Italy, Emilia Romagna, Bologna, Gandolfi clock tower (Accurzio Palace) on Piazza Maggiore (Foto AFP) AFP
    • Bas Mesters