Berlijn Stuttgarter Platz

Stuttgarter Platz, bijgenaamd Stutti, is eigenlijk geen plein. Het is een lange, brede straat langs een spoordijk in West-Berlijn. Het oostelijke deel is grote stad: dubieuze bedrijfjes, afgewisseld met bordelen en peepshows. Er zijn ook vuurwapens te koop. Geen locatie voor een kinderfeestje, maar ongevaarlijk. In het westen mondt de straat in een kleine oase uit: een romantisch pleintje met restaurants en een speeltuin. Het hoekje werd beroemd in de jaren zestig toen er een commune was gevestigd. Sinds de jaren zeventig is een pittig buurtcomité actief. De rebellen zijn nu oudere bohémiens. De revolutie hebben ze ingeruild voor goed Italiaans eten. Zelden toeristen, soms Joschka Fischer.

Berlijn Stuttgarter Platz Kneipe `Dollinger` am Stuttgarter Platz - 1996 Ullstein
    • Michel Kerres