Berlijn Kollwitzplatz

Duitsland is een kinderarm land, maar op de Kollwitzplatz struikel je over de buggy's. Dankzij twee grote speeltuinen en een groot veld voor voetbal, rondhangen en flirten is het plein altijd met leven gevuld. Het plein, vernoemd naar de kunstenares Käthe Kollwitz, is een van de sociale centra van de wijk Prenzlauerberg. Wijk en plein worden sinds eind jaren negentig door toeristen onder de voet gelopen, maar staan nog steeds als hip te boek. De restaurants die het plein omzomen zijn betaalbaar en aangenaam ontspannen. Ideale plek voor de zondagse brunch, waar de Berlijners gek op zijn. Ruisende bomen, straatmuzikanten uit Oost-Europa, kleine Klaus in de zandbak en voor pa een Hefeweizen: Duits wit bier.

Berlijn Kollwitzplatz COL - Kinder vor dem Spielplatz auf dem Kollwitzplatz - Oktober 1999 kind spielen Rasen Grnfl„che kinderspielplatz Ullstein
    • Michel Kerres