130 miljoen voor topinstituut

Rotterdam, 25 maart. Het kabinet stelt 130 miljoen euro beschikbaar voor het nieuwe Top Instituut Pharma. Het onderzoeksinstituut gaat zich richten op de ontwikkeling van medicijnen tegen ziekten met een hoge maatschappelijke relevantie. Gisteren stemde kabinet in met het voorstel van staatssecretaris Hoogervorst (Volksgezondheid, VVD). Het onderzoek van het Top Instituut Pharma moet bedrijven prikkelen nieuwe geneesmiddelen te ontwikkelen. Het instituut kan ook buitenlandse bedrijven stimuleren vaker hooggekwalificeerd onderzoek te laten uitvoeren door Nederlandse universiteiten. Voor het topinstituut stelt het kabinet 130 miljoen euro beschikbaar voor een periode van vier jaar. Ook de industrie, universiteiten en universitaire ziekenhuizen investeren samen 130 miljoen euro.